Vår historia

"Drivkraften att vilja hjälpa människor att må bättre

är grunden till att vi startade Smärt- och hälsokliniken"

Elisabeth är legitimerad naprapat och har arbetat kliniskt med smärtpatienter sedan 2007. Ingen dag är den andra lik och varje patientmöte är unikt. 

Lika så för Alice som är legitimerad psykolog som arbetat kliniskt med både barn och vuxna sedan många år. Varje möte med en patient behöver all fokus och ett stort engagemang.

 

Men varför en Smärt- och hälsoklinik?

Vi ser båda två att många gånger så har våra patienter ett behov av såväl naprapat som psykolog. Der handlar ofta om en psykosomatisk smärta vilket innebär att kroppen vid långvarig smärta påverkar oss psykiskt och tvärtom, vid psykisk ohälsa så skickar hjärnan ut det jobbiga i kroppen så att man får ont i rygg, nacke och leder istället.

Detta forskas det mycket på och blir allt mer vanligt i samhället.

Vi ser även andra parametrar som har stor betydelse för hur vi mår och varför det är så viktigt att allt i kroppen samspelar.

Vi brukar förklara det som kugghjul, alla delar i kroppen måste fungera för att man ska må bra i stort. Psykiskt mående, fysik, sömn, kost, träning, återhämtning, stress och balans samspelar i din kropp.

Därför startade vi detta koncept, för att tillsammans som ett team med naprapater, psykologer, massageterapeuter, personliga tränare, kostrådgivare och erfarna smärtcoacher kunna ta hand om dig som patient utifrån ditt behov.

Vi ger aldrig upp!